«Χτίστε» με ασβέστιο έναν γερό οργανισμό!

 

«Το ασβέστιο και η βιταμίνη D μπορούν να βοηθήσουν πολύ σημαντικά στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, καθώς επηρεάζουν την οστική πυκνότητα των οστών» δηλώνει στο metrogreece.gr ο ειδικός σύμβουλος διατροφής, Αντώνης Καρακούλογλου τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ασβεστίου στον οργανισμό μας αλλά και μια σωστή διατροφή για την υγεία μας.

«Για τους ενήλικες, η προτεινόμενη πρόσληψη ασβεστίου κυμαίνεται από 800 – 1200 mg την ημέρα ανάλογα με το φύλο, την ηλικία (εφηβεία, εμμηνόπαυση) και την περίοδο της ζωής (εγκυμοσύνη, θηλασμός). Οι κυριότερες πηγές ασβεστίου είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, γιαούρτι και τυριά» προτείνει ο κος Καρακούλογλου.

Οι τροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στην καθημερινή μας διατροφή είναι πάρα πολλές… Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε αλλά και να συνδυάσουμε… Τροφές που μας αρέσουν έτσι και αλλιώς ή τροφές που ταιριάζουμε με άλλες που ήδη υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

Γι’ αυτό ο κος Καρακούλογλου προτείνει μερικές εύκολες, γευστικές και γνωστές τροφές που μπορούμε να …αγαπήσουμε!

«Ασβέστιο περιέχουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι, μπρόκολο, λάχανo) η σόγια και το τυρί από σόγια, τα ψάρια (όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο τόνος), οι ξηροί καρποί (όπως καρύδια, αμύγδαλα), το σουσάμι και το ταχίνι.»

«Απ’ την άλλη πλευρά η βιταμίνη D συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών και την αποφυγή της οστεοπόρωσης, καθώς αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου από το έντερο» τονίζει στο τέλος ο κος Καρακούλογου στο metrogreece.gr.

Σύμβουλος Διατροφής, Αντώνης Καρακούλογλου 

Πέννυ Κουλιζάκου

metrogreece.gr

Σχολιάστε