Τσουχτερά πρόστιμα για σκύλους που ρυπαίνουν

 

skylos-akatharsies

Εκστρατεία από υγειονομικούς επιθεωρητές αλλά και τροχονόμους

Στην επιβολή ψηλών προστίμων σε περίπτωση που ο σκύλος σας ρυπαίνει ανεξέλεγκτα τους δημόσιους χώρους προχωρεί ο Δήμος Λεμεσού.

Η δημοτική υπηρεσία έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων για ρύπανση πάρκων, πεζοδρομίων, παραλιών και άλλων κοινόχρηστων χώρων από ιδιοκτήτες σκύλων. 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το Υγειονομικό Τμήμα προτίθεται εντός των ημερών να ξεκινήσει εκστρατεία για την ρύπανση των δημόσιων χώρων από σκύλους. Η εκστρατεία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. «Έχει καταντήσει μάστιγα, δεχόμαστε πολλά παράπονα από όλη τη Λεμεσό», δήλωσε στη «Φ» εμφανώς ενοχλημένη από την συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας, η Δημοτική Γραμματέας Γιωργούλλα Λεωνίδου. «Παίρνουν τους σκύλους τους περίπατο και αφήνουν τα περιττώματα τους σε δημόσιους χώρους χωρίς να σέβονται τον υπόλοιπο κόσμο που χρησιμοποιεί τον ίδιο χώρο για τη βόλτα του» επισημαίνει η κ. Λεωνίδου προσθέτοντας ότι ο Δήμος επιλεκτικά είχε παλιότερα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εγκαθιστώντας ειδικά σκυβαλοδοχεία «ωστόσο κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να περισυλλέξει τις ακαθαρσίες του σκύλου σε σακούλες και στη συνέχεια να τα ρίξει στα σκυβαλοδοχεία». 

Η κ. Λεωνίδου είναι κατηγορηματική και δηλώνει πως δεν θα επιδειχθεί καμία ανοχή πλέον. «Όποιον πιάσουμε με σκύλο που ρυπαίνει χωρίς ο ιδιοκτήτης του να έχει την ευαισθησία να περισυλλέξει τις ακαθαρσίες, τότε θα του επιβάλλεται μεγάλο εξώδικο πρόστιμο». Περιοδικούς ελέγχους θα πραγματοποιούν υγειονομικοί επιθεωρητές ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλλουν και οι τροχονόμοι του Δήμου. Η Δημοτική Γραμματέας ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος περιλαμβάνει και την απαγόρευση της διακίνησης των σκύλων στις παραλίες ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα ρύπανσης.

 
  • foni-lemesos.com
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s