Μικροί σεφ σε δράση

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο-ΟΠΑΠ, σταθερά προσανατολισμένο στον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 19 Μαΐου, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παιδική Μαγειρική και στην Υγιεινή Διατροφή, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Για τους σκοπούς της εκπαιδευτικής δράσης, ο χώρος εισόδου (foyer) του Μουσείου, θα μετατραπεί σε μια πελώρια κουζίνα, όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνον να μυηθούν στην υγιεινή διατροφή μέσα από παιχνίδια μαγειρικής, αλλά και να δημιουργήσουν μόνοι τους νέες γεύσεις, με υγιεινά υλικά. Πρωταρχικός μας στόχος, είναι η βιωματική μάθηση της υγιεινής διατροφής μέσα σε ένα οικείο και ευχάριστο περιβάλλον χωρίς την αυστηρή εκτέλεση μιας συνταγής.

Στην τετράωρη διάρκεια της φετινής μας εκδήλωσης (10:00–14:00), τα παιδιά θα φτιάξουν με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου και υπεύθυνου για το εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής, σεφ Στάθη, το μενού μιας υγιεινής ημέρας (πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό). Οι μικροί μας φίλοι αφού φορέσουν την απαραίτητη ποδιά και τον σκούφο, θα αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή στην κουζίνα. Θα επιλέξουν τα υλικά, θα μάθουν διατροφική τους αξία και θα διαμορφώσουν τελική παρουσίαση του πιάτου τους. 

Για την πληρέστερη ενημέρωση των συνοδών των μικρών μας φίλων, κρίθηκε σκόπιμη η παρουσίαση θεμάτων παιδικής διατροφής από έγκριτους επιστήμονες που έχουν σχέση με την υγεία του παιδιού. Οι βασικές αρχές διατροφής, τα συνήθη διατροφικά προβλήματα, η πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή, η παιδική παχυσαρκία, οι εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος, η σημασία της άσκησης στην παιδική ηλικία, είναι μερικά μόνο από τα θέματα για τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι γονείς των μικρών μας σεφ.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.» είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται μετά από αποστολή της σχετικής αίτησης – πρότυπο της οποίας θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείουhttp://www.olympicmuseum-thessaloniki.org. Η ημερομηνία έναρξης αποστολής των αιτήσεων είναι η σημερινή, Τετάρτη 8η Μαΐου και η λήξη, με τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Η αποστολή των αιτήσεων θα γίνεται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις διευθύνσεις edu2@olympicmuseum.org.gredu1@olympicmuseum.org.gr είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας, στο 2310 968726.

agelioforos.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s