γιατί γελάνε τα μωρά?

 

Γιατί γελάνε τα μωρά;

 

Το γέλιο ενός μωρού, εκτός από χαριτωμένο, αποδεικνύεται και χρήσιμο για να καταλάβουν οι επιστήμονες τι ακριβώς αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος σε πολύ μικρή ηλικία.

«Φως» στο τι προκαλεί το γέλιο στα μωρά ρίχνει μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές το γέλιο των μωρών μας δείχνει πολλά για το τι αντιλαμβάνονται, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γέλιο είναι μια μορφή επικοινωνίας για τα μωρά, σε πρώτη φάση με τους γονείς τους. Και καθώς κάθε μωρό έχει τη δική του προσωπικότητα, διαφοροποιείται και το γέλιο, αλλά και οι αιτίες που το προκαλούν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ακόμα και τα δίδυμα εκφράζονται διαφορετικά σε αυτόν τον τομέα.

Μάλιστα μια μητέρα αναφέρει ως παράδειγμα ότι το πρώτο χαμόγελο εμφανίστηκε στα πρόσωπα των δίδυμων μωρών της όταν αυτά αντίκρισαν το ένα το άλλο για πρώτη φορά. Στην πορεία όμως αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά, γι αυτό και οι αντιδράσεις τους σε ότι αφορά το γέλιο διαφοροποιούνται.

 

pathfinder.gr/newsitamea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s