Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, Impact Ηub Athens,
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή (στάση μετρό Μοναστηράκι), ώρες 11:00 – 19:00
Μαγειρεύουμε με περισσεύματα, παρέα με τους Λευτέρη Λαζάρου, Άκη Πετρετζίκη, Αλέξανδρο
Παπανδρέου, Tip The Chef, Troo Food Liberation, και μαθαίνουμε πως να αποφεύγουμε τη σπατάλη 

τροφίμων μέσα από βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους

Σάββατο 25 Ιανουαρίου
11:00
Τροφοανακατέματα
Παιδιά, τι περίσσεψε σήμερα και τι μπορούμε
να το κάνουμε; Από το Ελληνικό Παιδικό
Μουσείο (διάρκεια 1 ώρα, για παιδιά ηλικίας
4-12 ετών).
Ταινίες μικρού μήκους
και ενημερωτικά σποτ για τη σπατάλη
τροφίμων.
12:00
Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας
Γλυκιές συνταγές με περισσεύματα και
νόστιμες εκπλήξεις για παιδιά και μεγά-
λους από τον Άκη Πετρετζίκη (διάρκεια
1 ώρα).
Μία μέλισσα διηγείται
Διαδραστικό παιχνίδι για την εξοικονόμη-
ση φαγητού από το Ελληνικό Παιδικό
Μουσείο (διάρκεια 1 ώρα).
13:00
Τροφοανακατέματα
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (διάρκεια 1
ώρα).
Taste the waste
του Valentin Thurn, με ελληνικούς
υπότιτλους (διάρκεια 57 λεπτά).
Βιωματικό εργαστήριο
Διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων με
το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
(διάρκεια 1,5 ώρα).
14:00
Υγιεινές και θρεπτικές συνταγές
Αξιοποίηση φρούτων και λαχανικών με
ευφάνταστους τρόπους από την ομάδα Troo
Food Liberation (διάρκεια 1 ώρα).
«Μία μέλισσα διηγείται»
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (διάρκεια
1 ώρα).
Ταινίες μικρού μήκους
και σποτ για τη σπατάλη τροφίμων.
15:00
Πεθαίνοντας στην αφθονία
του Γιώργου Αυγερόπουλου, παραγωγή
Εξάντας (διάρκεια 53 λεπτά).
16:00
Μαγειρεύουμε δημιουργικά
με κοντόληκτα προϊόντα, παρέα με τους
Tip the chef (διάρκεια 1,5 ώρα).
«Σημαίες» και «Μαγειρεύουμε;»
Δύο εικαστικά παιχνίδια για τη σωστή
διατροφή και την αποφυγή της σπατάλης
τροφίμων από την ομάδα Playroom (συ-
νολική διάρκεια 3 ώρες, για παιδιά ηλικίας
4-14 ετών).
Ταινίες μικρού μήκους
και ενημερωτικά σποτ για τη σπατάλη
τροφίμων.
17:00
«Σημαίες» και «Μαγειρεύουμε;»
Playroom (β΄μέρος).
Taste the waste
του Valentin Thurn, με ελληνικούς
υπότιτλους (διάρκεια 57 λεπτά).
Βιωματικό εργαστήριο
Διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων με
το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
(διάρκεια 1,5 ώρα).
18:00
Ταινίες μικρού μήκους
και ενημερωτικά σποτ για τη σπατάλη
τροφίμων.
Kυριακή 26 ιανουαρίου
11:00
Τροφοανακατέματα
Παιδιά, τι περίσσεψε σήμερα και τι μπορούμε
να το κάνουμε; Από το Ελληνικό Παιδικό
Μουσείο (διάρκεια 1 ώρα, για παιδιά ηλικίας
4-12 ετών).
Ταινίες μικρού μήκους
και σποτ για τη σπατάλη τροφίμων.
Βιωματικό εργαστήριο
Διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων με
το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
(διάρκεια 1,5 ώρα).
12:00
Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας
Γλυκιές συνταγές με περισσεύματα και
νόστιμες εκπλήξεις για παιδιά και μεγά-
λους από τον Άκη Πετρετζίκη (διάρκεια
1 ώρα).
Μία μέλισσα διηγείται
Διαδραστικό παιχνίδι για την εξοικονόμη-
ση φαγητού από το Ελληνικό Παιδικό
Μουσείο (διάρκεια 1 ώρα).
Ταινίες μικρού μήκους
και σποτ για τη σπατάλη τροφίμων.
13:00
Τροφοανακατέματα
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (διάρκεια 1
ώρα).
Πεθαίνοντας στην αφθονία
του Γιώργου Αυγερόπουλου, παραγωγή
Εξάντας (διάρκεια 53 λεπτά).
Βιωματικό εργαστήριο
Διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων με
το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
(διάρκεια 1,5 ώρα).
14:00
Τι περίσσεψε σήμερα και πώς θα το
μαγειρέψουμε;
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει τις
συνταγές (διάρκεια 1 ώρα).
Μία μέλισσα διηγείται
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (διάρκεια
1 ώρα).
Ταινίες μικρού μήκους
και σποτ για τη σπατάλη τροφίμων.
15:00
O Γέω:Ο γαιοσκώληκας
& η κομποστοποίηση
Θεατρικό εκπαιδευτικό παιχνίδι από την
ομάδα Let’s go green (α΄μέρος, συνο-
λική διάρκεια 3,5 ώρες, για παιδιά ηλικίας
4-12 ετών).
Ταινίες μικρού μήκους
και σποτ για τη σπατάλη τροφίμων.
16:00
Γρήγορες και γευστικές συνταγές
Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει για
εμάς αξιοποιώντας ό,τι έμεινε στην κουζί-
να (διάρκεια 1 ώρα).
O Γέω:Ο γαιοσκώληκας
& η κομποστοποίηση
Let’s go green (β΄μέρος).
Taste the waste
του Valentin Thurn, με ελληνικούς
υπότιτλους (διάρκεια 57 λεπτά).
17:00
O Γέω:Ο γαιοσκώληκας
& η κομποστοποίηση
Let’s go green (γ΄μέρος).
Ταινίες μικρού μήκους
και σποτ για τη σπατάλη τροφίμων.
18:00
Πεθαίνοντας στην αφθονία
του Γιώργου Αυγερόπουλου, παραγωγή
Εξάντας (διάρκεια 53 λεπτά).
Εορταστική λήξη της εκδήλωσης
με τις Συνταγές της Παρέας. Τα μέλη
των Συνταγών της Παρέας φέρνουν
μαζί τους γλυκά και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ
αναλαμβάνει τη δικτύωση με φορείς που
τα χρειάζονται.
Στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας του Andrea Bonetti για τη σπατάλη τροφίμων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s