Δωρεάν διαδικτυακή διδασκαλία για μαθητές μέσω του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά»

paidia_pc
 
Την δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν όλα τα μαθήματα του σχολείου από τον υπολογιστή, έχουν πλέον τα παιδιά του δημοτικού, αλλά και οι γονείς τους, μέσω της διαδικτυακής, εκπαιδευτικής κοινότητας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Κέντρου Σπουδών «Αρνός».
Ο εν λόγω ιστότοπος παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 8.000 video – μαθήματα για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και έτσι, οι μικροί μαθητές έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους και να κατανοήσουν καλύτερα την ύλη του εκάστοτε μαθήματος με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από πρωτότυπο, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, οπτικοακουστικό υλικό, που ανέπτυξαν εκπαιδευτικοί.  
Ήδη, η ανταπόκριση του κοινού καταγράφεται εντυπωσιακή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, γεγονός που καταδεικνύει «την επιτακτική ανάγκη μιας ουσιαστικήςυποστήριξης απέναντι στις προκλήσεις και τα εμπόδια που ορθώνει η παρούσα εκπαιδευτική, αλλά και κοινωνική πραγματικότητα».
snap_dhm
 
Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» στοχεύει να παρακινήσει κάθε μαθητή να αναλάβει ενεργό δράση στην επιμόρφωσή του. Αναλυτικότερα παρέχονται:
1. Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου. 2. Δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες. 3. Εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή. 4. Υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε σχολεία 1-θέσια, 2-θέσια κ.ο.κ. 5. Επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. 6. Σενάρια μαθήματος για τον δάσκαλο της επόμενης μέρας. 7. Εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους. 8. Εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό.9. Προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στο παγκόσμιο.
nez.gr//grizosgatos.blogspot.gr/

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s