Νηπιαγωγείο ακυρώνει γιορτή, για να δώσει ακαδημαϊκή μόρφωση

 
 

Αν νομίζετε ότι το νηπιαγωγείο θα προσφέρει στο παιδί σας τις πρώτες του γνώσεις σχετικά με τα γράμματα και τους αριθμούς και θα του διδάξει βασικές αξίες, όπως να υπακούει σε κανόνες, να μοιράζεται και να περιμένει τη σειρά του, τότε μάλλον δεν το στέλνετε στο Harley Avenue Primary School στη Νέα Υόρκη.

Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο ακύρωσε την ετήσια γιορτή, που θα πραγματοποιείτο στις 14 και 15 Μαΐου, για να προετοιμάσει καλύτερα τους μαθητές για το κολλέγιο και την καριέρα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον! 

Με μια επιστολή που έστειλε προς όλους τους γονείς η διευθύντρια του σχολείου Ellen Best-Laimit, δικαιολογεί την ακύρωση του θεατρικού, λέγοντας πως γίνεται για το καλό των παιδιών και πως είναι μια συνειδητή απόφαση των διδασκόντων, που θεωρούν χρέος τους να προετοιμάσουν όσο καλύτερα μπορούν τους μαθητές για το μέλλον τους. Μάλιστα τονίζει ότι ο κόσμος αλλάζει και τα παιδιά πρέπει να αποκτούν όσα περισσότερα ακαδημαϊκά προσόντα μπορούν για να ανταποκριθούν σε αυτές τις αλλαγές. 

Φυσικά οι γονείς δεν συμφώνησαν με την απόφαση του σχολείου, θεωρώντας ότι αυτή η πρακτική δημιουργεί πολλή πίεση σε 5χρονα παιδάκια και ήδη έχουν συγκεντρώσει υπογραφές για την πραγματοποίηση της γιορτής, αφού όπως υποστηρίζουν «τα παιδιά έχουν ήδη μάθει τα ποιήματα και τα τραγούδια τους και θα στεναχωρηθούν πολύ, αν ακυρωθεί».

.mother.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s