Στο Μαρκόπουλο τα κοντέινερς υποκαθιστούν τα σχολεία

1

Κι ενώ ακόμα δεν στέγνωσε καλά – καλά το μελάνι από τις υπογραφές για την ανάληψη της νέας πενταετούς δημαρχίας, η δημοτική αρχή άρχισε να δίνει δείγματα ότι θα συνεχίσει την πολιτική της προηγούμενης περιόδου. Πράγμα το οποίον μεταφράζεται σε άρτον και θεάματα για το πόπολο στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας του Μαρκοπούλου και καμία σημασία για την εκπαίδευση των μαθητών του δήμου μας.

Και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι δεν είναι έτσι, διότι μπορεί ο καθένας να ρίξει μια ματιά στα κονδύλια που διατίθενται για να γίνονται οι διάφορες «πολιτιστικές εκδηλώσεις» της πλατείας και να τα συγκρίνει όχι με τα κονδύλια, αλλά με τα κοντέϊνερ στα οποία στεγάζονται από εξαετίας μαθητές των Δημοτικών σχολείων Μαρκοπούλου, δίκην Αφγανών προσφύγων.

Από τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ Δημοτικού Σχολείου πληροφορούμαστε ότι ξοδεύονται περί τις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως για ενοικίαση χώρων, όχι απαραιτήτως καταλλήλων, που χρησιμοποιούνται ως σχολικοί, ενώ με τα χρήματα αυτά θα χτίζονταν αρκετά σχολικά συγκροτήματα.

Ή μήπως τα ενοίκια αυτά θα «πρέπει» να καταβάλλονται «για να βγουν υποχρεώσεις» σε υμετέρους; Όσο για την πρόσκληση των γονέων να προσφέρουν «εθελοντική εργασία» για την κατασκευή σχολείων, υπενθυμίζουμε στον κύριο Δήμαρχο ότι η εποχή του Αλή πασά και της «εθελοντικής» εργασίας των ραγιάδων για να χτιστούν τα σεράγια του παρήλθε εδώ και αιώνες…

 διαβάστε την ανακοίνωση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4 δημοτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 19/9/2014, η ΓΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου, συζήτησε και αποφάσισε τα εξής:

1. Η κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας στο σχολείο έχει καταντήσει αφόρητη και επικίνδυνη. Το σχολείο μας που δημιουργήθηκε πριν από έξι (6) χρόνια σε προκάτ αίθουσες ISOBOX ως προσωρινή λύση ανάγκης και σχεδιάστηκε για φιλοξενία 100 παιδιών με προαύλιο χώρο ένα γήπεδο μπάσκετ έχει φτάσει να φιλοξενεί 140 μαθητές ενώ έχουν προστεθεί τα τελευταία δύο χρόνια 2 προκάτ αίθουσες (συνολικά 8 αίθουσες) με τις ίδιες (δύο+δύο) τουαλέτες και τον ίδιο αύλιο χώρο, ενώ δεν υπάρχει ούτε υπόστεγο για όλα τα παιδιά ούτε φυσικά κάποια κλειστή αίθουσα πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας. Τα παιδιά μας στερούνται επαρκούς χώρου και στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής για την μορφωτική και σωματική τους ανάπτυξη. Λόγω του συνωστισμού που επικρατεί στο προαύλιο, έχουν αυξηθεί τα ατυχήματα και τίθενται πλέον σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή, σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτήριο. Έχουν δικαίωμα στη μόρφωση χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη οι γονείς! Δεν ανεχόμαστε άλλο να επικαλούνται την κρίση και να γίνεται το άλλοθι για να υπονομεύεται στα παιδιά μας το δικαίωμα στη μόρφωση!

2. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή και έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια, καθώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Παρατηρούμε κάθε χρόνο να αυξάνουν οι μαθητές στα Δημοτικά σχολεία και η μόνη αντιμετώπιση είναι να προσθέτουμε κάθε χρόνο μια αίθουσα προκάτ σε ένα από τα σχολεία του Μαρκοπούλου. Στο Δήμο λειτουργούν συνολικά έξι (6) σχολικές μονάδες σε νοικιασμένα κτίρια (4ο Νηπιαγ. Μαρκοπούλου, 2ο και 3ο ΔΣ Πόρτο-Ράφτη, 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Π-Ραφτη και 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου στο Π-Ραφτη). Διατίθενται πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για την ενοικίαση των σχολείων και κανένα μέτρο δεν έχει προχωρήσει για να κατασκευαστούν καινούργια σύγχρονα σχολεία. 2. Αντί για απάντηση στα αιτήματα μας, η Δημοτική Αρχή απάντησε με επιθέσεις στους γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου και αντί να αναλάβει τις ευθύνες της ή έστω να δείξει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει και να σχεδιάσει κάποια λύση στα οξυμένα προβλήματα μας, μας εγκάλεσε προκλητικά ζητώντας μας να βρούμε χορηγούς και να προσφέρουμε εθελοντική εργασία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα! Μήπως αυτό σημαίνει πως η δημοτική αρχή ευθυγραμμίζεται και υιοθετεί πλήρως την πολιτική της μεταφοράς της ευθύνης για τη λειτουργία του σχολείου, στους γονείς και την τσέπη τους;;; Αυτό αποτελεί πρόκληση και ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ στην περίοδο της κρίσης να απειλούν και τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Ιδιαίτερα τώρα που ανάμεσα μας υπάρχουν πολλοί που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι με πολλά προβλήματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1. Άμεσα έργα για τη στοιχειώδη βελτίωση των ορών λειτουργίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου • Διαμόρφωση του παράπλευρου χώρου σε αθλητικά γήπεδα και παιδική χαρά ώστε να μεγαλώσει ο αύλιος χώρος με δημιουργικές δραστηριότητες που μπορούν να έχουν τα παιδιά μας (θα μπορεί να χρησιμεύει και ως χώρος άθλησης για τους δημότες το απόγευμα). • Προσθήκη τουαλετών – να εξασφαλιστεί επιπλέον καθαρίστρια για την υγιεινή του χώρου. • Να κατασκευαστεί υπόστεγο για να μπορούν να σταθούν τα παιδιά τις βροχερές και καυτές ημέρες.

2. Συγκεκριμένος σχεδιασμός για την συνολική και άμεση και μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Δήμο με νέα σχολικά κτήρια. • Δέσμευση οικοπέδων και άμεση προώθηση των διαδικασιών για κατασκευή νέων σχολείων εντός του ιστού της πόλης

ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

1. Ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέχρι τη δικαίωση και την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών μας

2. Προχωράμε σε κινητοποίηση την Πέμπτη, 25-9-2014, στις 12.30. Θα συγκεντρωθούμε μετά το πρώτο σχόλασμα στο σχολείο και μετά πορεία μαζί με τα παιδιά μας στο δημαρχείο όπου θα ζητήσουμε να συναντηθούμε με τον δήμαρχο και να έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα μας. Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας να στηρίξουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και να συμμετάσχουν στη κινητοποίηση. Στόχος μας είναι στις 12:30, να κλείσει το σχολείο (όλες οι τάξεις) ώστε να μπορέσουν να μας ακολουθήσουν και οι δάσκαλοι που εκφράζουν την συμπαράστασή τους.

3. Θα προχωρήσουμε σε συντονισμό με τους άλλους Συλλόγους, την Ένωση Γονέων και τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους καλούμε να συμμετέχουν στην κινητοποίησή μας. Μετά την κινητοποίησή μας, θα προχωρήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να σχεδιάσουμε τη συνέχιση του αγώνα μας.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ

 

ο όμορφος χώρος πέριξ του σχολειού γεμάτος χόρτα , μπάζα και μερικά ψοφίμια….

 

 

3

markopoulo-mesogeia.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s