ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

 

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια και ξεκινά την τρίτη δεκαετία ζωής με μια μεγάλη γιορταστική εκδήλωση, αποκορύφωση των πρωτότυπων δράσεων που διήρκεσαν τρεις μήνες, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς.

Σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και της πολιτικής ζωής, εκπρόσωποι μεγάλων Μουσείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φίλοι και συνεργάτες του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, απόφοιτοι των εικαστικών του εργαστηρίων και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, καλωσορίζουν την τρίτη δεκαετία ζωής του Μουσείου με ομιλίες, βιντεοπροβολές, εικαστικές και άλλες δημιουργικές παρεμβάσεις-έκπληξη!

Δάμη Μαρία & Κανελλοπούλου Έφη, 11,5 ετών, έκθεση Ianos 20 20 για τα 20 - Αντίγραφο

Η Ελένη-Φαίη Σταμάτη, βασικό Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος Δ.Σ., θα ξεδιπλώσει την ίδρυση και το όραμα της δημιουργίας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Η διευθύντρια του Διεθνούς Μουσείου Παιδικής Τέχνης, Όσλο, Νορβηγία, Angela Goldin, θα μιλήσει για τη λειτουργία του αλλά και για τη συνεισφορά του στο ξεκίνημα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Δύο εκπρόσωποι της Tate Modern, η Αγγελική Διακοπούλου, Evaluator of Unilever International School Art Project, και ηZuzana Flaskova, BP Art Exchange Assistant Curator, θα αναπτύξουν τη συνεργασία στο Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Unilever, της Tate Modern και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης όπως και το σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόσωπο της Tate Modern. Ο Takashi Terao, Διευθυντής του Μουσείου Παιδικής Τέχνης στη Hamada της Ιαπωνίας, θα αναφερθεί, μέσα από βιντεοπροβολή, στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δύο χώρες μέσω της Παιδικής Τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας το Νοέμβριο του 2010. Η  Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης-ανεξάρτητη επιμελήτρια, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., θα αποκαλύψει την αξία της μοναδικότητας της παιδικής Τέχνης και τη γοητευτική και αναπάντεχη συνομιλία έργων σημαντικών καλλιτεχνών με έργα παιδικής Τέχνης από τις πολύτιμες συλλογές του Μουσείου στην έκθεση «20+20 για τα 20». ΗΛουίζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος, έφορος εκθέσεων, Μέλος Δ.Σ., θα παρουσιάσει το θεματολογικό πλούτο των συλλογών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τέλος, η Εύα Σταμάτη, Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα μιλήσει για τη διαχρονικότητα της παιδικής Τέχνης που δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Masrat, age 8. Έργο παιδιού της φυλής των Καλάς, συλλογή ΜΕΠΤ - Αντίγραφο

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Άννα Μπενάκη- Ψαρούδα, Ακαδημαϊκός, π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η Άντζελα Γκερέκου, Υφυπουργός Πολιτισμού, η Νέλλυ Παπαχελά, Πρόεδρος Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων, ηΤέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος  ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), η Πέννυ Σακκοπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Αισθητικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, η Αγγελική Βαρελά, Διευθύντρια Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ, ο Νίκος Σταμπολίδης, Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου, ηΔάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και ηΑικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τέως Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Συντονιστής ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Νίκος Βατόπουλος.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, 19.00 -21.00

Μουσείο Μπενάκη, κτήριο οδού Πειραιώς 138, Αμφιθέατρο

Είσοδος με προσκλήσεις

Η έκθεση «20 + 20 για τα 20!!!», με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, όπου είκοσι δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου παρουσιάζονται και συνομιλούν εφάμιλλα με είκοσι έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεχίζεται στην IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, έως και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις  γιατην ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήριαγια παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.  

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Μουσείου: Τρίτη & Τετάρτη  / Παρασκευή & Σάββατο: 10.00-14.00  / Τηλ. 210 3312 621, 210 3312 750

http://www.childrensartmuseum.gr

http://www.facebook.com/MouseioEllinikisPaidikisTechnis

www.youtube.com/user/childrensartmuseumgr

talcmag.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s