Για προώθηση περιβαλλοντικής συνείδησης βραβεύτηκαν 67 οικολογικά σχολεία

Για προώθηση περιβαλλοντικής συνείδησης βραβεύτηκαν 67 οικολογικά σχολεία
 
 

Εξηνταεπτά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο, της προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής) βραβεύτηκαν για τη δράση τους, τα τελευταία τρία χρόνια, στην προάσπιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφορίας και την προώθηση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του θεσμού “Οικολογικά Σχολεία” ενός διεθνούς προγράμματος, το οποίο προσφέρει στους μαθητές/μαθήτριες όλων των βαθμίδων μια νέα εμπειρία και ένα νέο τρόπο μάθησης καθώς και τη δυνατότητα επικοινωνίας με παιδιά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εθνικός χειριστής του προγράμματος στην Κύπρο, το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, είναι η ΜΚΟ CYMEPA και χορηγός η Ελληνική Τράπεζα. Από το 1999 που υιοθετήθηκε ο θεσμός συμμετέχουν παγκύπρια στο δίκτυο 250 σχολεία.

Οι μαθητές των Οικολογικών Σχολείων μελετούν θέματα όπως η ενέργεια, το νερό, τα απορρίμματα, η βιοποικιλότητα και η θάλασσα και αποκτούν εμπειρίες και βιώματα για να έχουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον. Μαζί με τους μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται και οι ενήλικες που συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες των προγραμμάτων των σχολείων.

Στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς δόθηκαν πιστοποιητικά και η πράσινη σημαία.

Βραβεία και επαίνους έλαβαν:

-Πρώτο βραβείο: Δημήτρης Γρηγορίου, Σχολές Πασκάλ

-Δεύτερο βραβείο: Κλειώ Λιοτατή-Μαρίνα Παναγιώτου, Λύκειο Μακαρίου Γ` Λάρνακα

-Τρίτο βραβείο: Νικόλας Λοϊζου-Μαρία Στυλιανού, Λύκειο Ακροπόλεως Λευκωσία

– Έπαινοι: Βάσω Πανταζή-Κλειώ Ευριπίδου και Ιουλιέτα Μιχαήλ-Γυμνάσιο και Λύκειο Πολεμίου Κωνσταντία Μιχαήλ-Κατερίνα Πιρμεττή, Κωνσταντία Μαλτά, Λύκειο Σολέας, Μαρία Διαμαντίδου-Τουσιά, Γυμνάσιο Υψωνα

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή τρίλεπτης ταινίας, που ετοίμασαν οι σχολές Πασκάλ για τα οικολογικά σχολεία μέσα από την οποία παρουσιάστηκαν κάποιες από τις δράσεις των μαθητών στο πλαίσιο του θεσμού (ανακύκλωση, συλλογή πωμάτων για τον αντιρευματικό σύνδεσμο, διαλέξεις και επισκέψεις στα περιβαλλοντικά κέντρα, διαγωνισμός φωτογραφίας, δημιουργία ηλιακών οχημάτων , κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κ.λπ.).

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

RIK PERIVALLON

ropalo.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s