Δείτε πως γίνονται 5 διάσημα μαγικά κόλπα

 

 
 
 

Τα μαγικά κόλπα ευχαριστούν και συναρπάζουν τα παιδιά και κάνουν τους ενήλικες να αναρωτιούνται «Πως το έκανε αυτό;»

Ειδικά για αυτούς που θέλουν πάντα να φτάνουν στην αλήθεια και να ικανοποιούν την περιέργειά τους, σας παρουσιάζουμε  τον τρόπο με τον οποίο γίνονται 5 από τα πιο διάσημα μαγικά κόλπα.

Κουνέλι μέσα σε ένα καπέλο

8344810-650-1459763889-51

Το κουνέλι τοποθετείτε σε ένα μαύρο σάκο, που στην πραγματικότητα είναι ένα μαντίλι διπλωμένο με το κουνέλι μέσα. Ο σάκος είναι κρεμασμένος με ένα γάντζο στο τραπέζι δίπλα στον μάγο.

Όταν ο μάγος γυρίζει το καπέλο του από την δική του μεριά με γρήγορες κινήσεις βάζει τον σάκο μέσα στο καπέλο. Στην συνέχεια ο μάγος βγάζει τον λαγό από το καπέλο και το δείχνει στους θεατές.

Καπνός που βγαίνει από τα δάχτυλα

8344710-650-1459763889-1

Κόβουμε από ένα κουτάκι σπίρτα την πλαϊνή επιφάνεια με την οποία ανάβουμε τα σπίρτα. Το διπλώνουμε στην μέση και το ανάβουμε. Μόλις καεί εντελώς, αφαιρούμε την ταινία και κρατάμε μόνο τα αποκαΐδια. Θα χρειαστούμε μόνο τα αποκαΐδια για το κόλπο. Τρίβουμε με τα δάκτυλα μας αργά τα αποκαΐδια.

Λυγίζοντας κουτάλια

8344910-650-1459763889-2

 

Το θέμα είναι πως αντί για την άκρη του κουταλιού, γίνεται χρήση ενός κέρματος. Κρατάνε το κουτάλι και το κέρμα με τα δύο χέρια και πιέζουν το κουτάλι σε ένα τραπέζι. Το κέρμα θα καταλήξει ανάμεσα στους δύο αντίχειρες. Το κοινό συνήθως κοιτάει το κέρμα και νομίζει πως είναι η άκρη του κουταλιού.

Αιώρηση

8344860-650-1459763889-3

Η βοηθός του μάγου ξαπλώνει σε ένα τραπέζι, καλύπτοντας με το φόρεμά της το τραπέζι.  Ο μάγος την σηκώνει στον αέρα και προσπαθεί να πείσει το κοινό, πως δεν υπάρχει τίποτα που κρατάει την γυναίκα στον αέρα. Τον κύριο ρόλο σε αυτό το κόλπο τον παίζει ένας ειδικός μηχανισμός που σηκώνει αργά στον αέρα την ξαπλωμένη βοηθό. Ο μάγος περνάει ένα στεφάνι γύρω από την κοπέλα.

Το στεφάνι δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο εκτός από το γεγονός πως είναι μεγάλο για να μην πιαστεί στον μηχανισμό ανύψωσης. Ο μάγος στέκεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να κρύβει την ράβδο. Η στάση του σώματος του μάγου θα κρίνει πόσο καλά θα εκτελεστεί το κόλπο.

Κομμένο σώμα

8344760-650-1459763889-4

Το ύψος του κάθε κουτιού είναι περίπου 35 εκατοστά και το ύψος της κινητής πλατφόρμας είναι περίπου 20 εκατοστά, όταν η βοηθός μπαίνει μέσα στο κουτί,  αυτή στέκεται μπροστά στο κοινό στην καταπακτή της πλατφόρμας, η οποία ανοίγει εύκολα προς τα κάτω. Όταν κλείνουν όλες οι πόρτες, η βοηθός μπαίνει στο κάτω μέρος της πλατφόρμας.

Κάθε ένα από τα διαμερίσματα έχει δύο πόρτες: μία στην οποία μπαίνει η βοηθός και μία ψεύτικη πορτούλα από την αντίθετη πλευρά. Η δεύτερη  «ανοιχτή πόρτα έχει μόλις 5 εκατοστά βάθος και από πίσω της κρύβεται μια ψεύτικη κούκλα που φοράει τα ίδια ρούχα με την βοηθό.

Κόβοντας τα τρία πάνω κουτιά, ο μάγος τα γυρνάει μερικές φορές, ώστε το κοινό να μην μπορεί να θυμάται σε ποιο πλευρά της πόρτας είναι τα πραγματικά κουτιά στα οποία βρίσκεται η βοηθός.

tilestwra.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s