Το πρώτο συνεταιρικό εναλλακτικό σχολείο της Ελλάδας θα είναι στη Θεσσαλονίκη

Το «Big Bang School» θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Λάκκωμα Χαλκιδικής
 

Της Μαρίας Ζαμπέτη

 

Εκεί που συναντιέται η φύση με την τεχνολογία και την εκπαίδευση βρίσκεται το πρώτο εναλλακτικό δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα, με βασικό πυλώνα τους… γονείς.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Big Bang School» θα λειτουργήσει σε μια έκταση 19 στρεμμάτων στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, με δυναμική 300 παιδιών, με δύο τμήματα των 25 μαθητών σε κάθε τάξη, στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίζουν η επαφή με τη φύση, η δημιουργία, αλλά και η χρήση της τεχνολογίας.

Η ιδέα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο, Βέτα Γεωργιάδου, τον δάσκαλο που… ευθύνεται για το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη, Άγγελο Πατσιά, και τον Γιάννη Σωτηράκο της εταιρείας ευ ζην και διοργάνωσης event Generation Alpha Ventures, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία για ένα νέο είδος εκπαίδευσης που θα αφορά τους πάντες: παιδιά και γονείς. Η Βέτα και ο Άγγελος εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο δημόσιο και μαζί με τον Γιάννη αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους στη Θεσσαλονίκη, ιδρύοντας ένα σχολείο που θα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, θα τα διδάσκει να διαχειρίζονται τις καταστάσεις και να αναπτύσσουν ικανότητες ώστε να αντεπεξέλθουν με δημιουργικό τρόπο σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκτώντας παράλληλα ακαδημαϊκές γνώσεις.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μοντέλου είναι οι γονείς, καθώς στη δημιουργία του θα συμμετέχουν ενεργά τόσο πρακτικά όσο και οικονομικά ως μέτοχοι και συνιδρυτές σ’ αυτό το εγχείρημα. Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ενημερωτική ημερίδα στη Μονή Λαζαριστών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Το όλο εγχείρημα θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα μίας ΜΚΟ με το όνομα Β612, δηλαδή το όνομα του πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα από το βιβλίο του Αντουάν  ντε Σαιντ – Εξυπερύ. 
 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Τρίτη 10 Μαΐου 2016/makthes.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s