θέλεις να δεις τις δικές σου φωτογραφίες από το διάστημα?.. Μπες στο ISS EarthKAM!

Η NASA κοντά στον μαθητή και στον εκπαιδευτικό

 

Η NASA κοντά στον μαθητή και στον εκπαιδευτικό

To ISS EarthKAM (Earth knowledge Acquired by Middle school students) είναι ένα πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, το οποίο προσκαλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τη Γη από το διάστημα. Στη διάρκεια των 3-5 αποστολών του ISS EarthKAM το χρόνο, οι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, έτσι ώστε μια ψηφιακή κάμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να φωτογραφίζει συγκεκριμένες περιοχές από την επιφάνεια της Γης.

 

Πώς μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν το ISS EarthKAM;
Το ISS EarthKAM σχεδιάστηκε για να ενθουσιάσει μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές, εκτός από το να ζητήσουν δικές τους λήψεις, μπορούν να αναζητήσουν τις φωτογραφίες που θέλουν ανάμεσα σε χιλιάδες εικόνες του ISS EarthKAM. Η συλλογή αυτών των φωτογραφιών συνοδεύεται από μαθητικές δραστηριότητες.

 

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο ISS EarthKAM;
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν στις αποστολές του ISS EarthKAM και να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές τους να ζητήσουν τις δικές τους λήψεις. Το ISS EarthKAM απευθύνεται σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης, αλλά όλες οι ηλικίες είναι ευπρόσδεκτες. Ακόμη και όσοι δεν εγγραφούν, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ISS EarthKAM, για να δούνε εικόνες και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες.

 

Πόσοι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στο ISS EarthKAM;
Πάνω από 10.000 μαθητές από 21 χώρες συμμετείχαν στην τελευταία αποστολή.
Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός να εγγραφεί στο ISS EarthKAM;
Αρχικά, πρέπει να εγγραφεί στις αποστολές του ISS EarthKAM. Αφού η εγγραφή εγκριθεί, ο εκπαιδευτικός θα λάβει ένα e-mail με πληροφορίες για 2 λογαριασμούς – το «Λογαριασμό Αποστολής» (Mission Account) και το «Λογαριασμό Εκπαιδευτικού» (Teacher Account). Κατά τη διάρκεια των αποστολών, ο «Λογαριασμός Αποστολής» δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εντοπίσουν τοποθεσίες στην επιφάνεια της Γης και να ζητήσουν τις δικές τους λήψεις. Ο «Λογαριασμός Εκπαιδευτικού» δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει ένα προφίλ και να εγγραφεί σε επόμενες αποστολές.

 

Πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να αξιοποιήσει το ISS EarthKAM;
Οι λήψεις που θα ζητήσουν οι μαθητές, ή οι φωτογραφίες που θα επιλέξουν από τη συλλογή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχολικά projects σχετικά με τη Γεωγραφία, την οικολογία (καταστροφή και προστασία του περιβάλλοντος), τις τηλεπικοινωνίες, την ιστορία (πχ., τοποθεσίες ιστορικών μαχών).

 

Η εγγραφή είναι εύκολη. Απλά πατήστε εδώ
Και μετά τι;
Εφόσον ικανός αριθμός εκπαιδευτικών ανταποκριθεί και συμμετέχει σε μια από τις επόμενες αποστολές του ISS EarthKAM ή το έχει κάνει ήδη, το ΝΟΗΣΙΣ προτίθεται να διοργανώσει δράσεις διάχυσης του τρόπου αξιοποίησης των φωτογραφιών σε σχολικά projects. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός παρακαλείται να επικοινωνήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς με την κα. Καρνέζου Μαρία στο karnezou@noesis.edu.gr για το συντονισμό των δράσεων.

Μαρία Κάπλα

.thessalonikiartsandculture.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s