μάθε να γράφεις το δικό σου παραμύθι (7 έως 12 ετών)

 -ΝΕΟ Σεμινάριο

 


Σεμινάριο: «Φτιάξε το δικό σου παραμύθι για παιδιά 7-12 ετών», 

το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 17.00-19.00

στο χώρο του Psychopedia.gr Αχιλλέα Παράσχου 98-100, Αμπελόκηποι-Αθήνα.

 

«Τα παραμύθια είναι κάτι περισσότερο από αληθινά, όχι επειδή μας λένε ότι υπάρχουν δράκοι, αλλά επειδή μας λένε ότι οι δράκοι μπορούν να ηττηθούν.» (G. K. Chesterton)

Το σημαντικότερο μάθημα που προσφέρει το παραμύθι έγκειται στο γεγονός πως τα παιδιά εκπαιδεύονται να βάζουν στόχους και να βρίσκουν τρόπους να πετύχουν αυτούς τους στόχους. Το σίγουρο είναι πως δε θα τα καταφέρουν με την πρώτη προσπάθεια, αλλά με υπομονή και συνεχή προσπάθεια μπορούν να φτάσουν στην επιτυχία, ακριβώς όπως οι ήρωες του παραμυθιού.

Τα παραμύθια διατηρούν τον αθώο κόσμο του παιδιού όσο και αν εσφαλμένα πιστεύουμε πως η αντιπαλότητα του καλού με το κακό τα οδηγεί από πολύ νωρίς να χάσουν αυτή την αθωότητα. Η γνώση της ύπαρξης του κακού δεν τα απομακρύνει από την παιδικότητα ούτε καταστρέφει την αθώα πλευρά του κόσμου τους. Απεναντίας, τα εφοδιάζει σιγά-σιγά με τις απαραίτητες δεξιότητες να αναγνωρίσουν, να αποδεχτούν και τελικά να αντιμετωπίσουν την άλλη πλευρά αυτού του κόσμου.

Μέσα από ένα ομαδικό εργαστήριο μαθαίνουμε τι σημαίνει παραμύθι, διαβάζουμε παραμύθια αλλά κυρίως δημιουργούμε τα δικά μας παραμύθια, για ήρωες που φοβούνται, που κάνουν λάθη, που έχουν στόχους και επιθυμίες, που τολμούν, που περνάνε από εμπόδια και δοκιμασίες που εμείς βάζουμε στον δρόμο τους αλλά εμείς είμαστε και εκείνοι που θα δώσουμε τις λύσεις. Μέσα από τη συγγραφή παραμυθιών τα παιδιά εκπαιδεύονται για τη ζωή, για τη δική τους ζωή.

Στην τελική, τι είναι αυτό που θέλουν τα παιδιά από το παραμύθι; Να ζήσουν αυτά καλά και εμείς καλύτερα!

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών που αγαπούν τα παραμύθια και τη δημιουργική γραφή, αλλά και σε όλα τα παιδιά που θέλουν να ανακαλύψουν τη φαντασία τους και να μπουν στον κόσμο της μαγικής σκέψης όπου εκεί όλα είναι πιθανά.

 

Εισηγήτρια:  Σταματίνα Σταθάκη, Ψυχολόγος, ΜSc Σχολικής Ψυχολογίας,  Ειδίκευση στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών.

 

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Τόπος Διεξαγωγής: To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μας  Παράσχου 98-100, πλησίον μετρό Αμπελοκήπων

 

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής: 
email: info@psychopedia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s